Si ta poziciononi markën tuaj gjatë kësaj rënie ekonomike

0
291

Këtu janë disa nga mënyrat kryesore që mund të siguroheni që kjo krizë të funksionojë në favorin tuaj:

  • Siguroni informacion të qartë se si marka juaj po menaxhon ndikimin e virusit

Çfarë procedurash keni për të trajtuar këtë krizë? Nëse jeni kapur mat, cilat masa po merrni për të siguruar kujdesin ndaj klientëve dhe punonjësve?
Transparenca është thelbësore nëse qëllimi juaj është të krijoni besim në një kohë si kjo.

  • Qëndroni aktiv dhe sigurohuni që shërbimi që percillet te klienti të jetë i përsosur

Shërbimi ndaj klientit është më i rëndësishëm se kurrë. Kjo nuk është koha për të qënë i dobët me ndërveprimet e klientit tuaj. Përkundrazi, ju dëshironi të siguroheni që ekipi juaj po kalon orë shtesë për të siguruar një përvojë plotësisht të drejtuar dhe tërheqëse të klientit.

Në fakt, çdo ndërveprim midis markës suaj dhe një perspektivë në këtë kohë të ngritjes së ndjeshmërisë është një shans për ju që të ndërtoni besim, të komunikoni hapur dhe të tregoni një udhëheqje etike. Klientët tuaj dëshirojnë të sigurohet shërbimi më cilësor, por edhe se po bëjn zgjedhjet e duhura gjatë kohërave të vështira.

  • Kini kujdes për përmbajtjen që ndani

Mos e përdorni Coronavirus si një taktikë të zymtë të marketingut. Konsumatorët do të shohin menjëherë përmes saj.

Nëse thjesht po bëni një fushtë promocioni sepse markat e tjera po e bëjnë këtë, mos e bëni jo vetëm që do të armiqësoni me audiencën tuaj të synuar, por gjithashtu do të humbisni besueshmërinë brenda industrisë tuaj.

Me këtë që u tha, sigurohuni që të citoni vetëm autoritetet kryesore ose agjencitë e shëndetit publik kur merni informacinet rreth virusit. Shmangni sensacionalizmin dhe titujt që shkaktojnë panik dhe përqendrohuni në rritjen e vetëdijes dhe promovimin e një qëndrimi të kujdesshëm në vend.

  • Lëvizni bisedën

Siguroni burime dhe mbështetje të vazhdueshme si për punonjësit, ashtu edhe për klientët tuaj.

Mos u mburrni vetëm në mediat sociale se si kujdeseni për klientët tuaj. Përkundrazi, tregojuni vërtet atyre që e bëni dicka të till: u ofroni atyre zbritje, prova falas ose programe besnikërie që dini se do të vijnë në dispozicion për ta dhe do t’ju sjellin atyre siguri financiare gjatë një periudhe stresi të lartë.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here